Geelse braderij verwelkomt start-ups

U bent hier

Dit jaar werd er op de Geelse Braderij extra plaats voorzien voor nieuwe, innovatieve concepten van start-ups. Bezoekers kunnen zo kennis maken met toffe standen en jonge ondernemers. Want in Geel is er ruimte voor jong ondernemerschap en talent.  De handelaarsvereniging Geel Centrum beloont trouwens het meest creatieve concept met een prijs van maar liefst 750 euro!

Isomooi: catchy objecten in piepschuim

In het midden van de Nieuwstraat staat Isomooi uit Meerhout. Zaakvoerder Timmy Aerts uit Meerhout maakt allerlei figuren uit piepschuim. Dit kunnen letters zijn voor babyborrels en feesten, of andere eyecatchers zoals logo's, sterren, … Voor de productie hiervan heeft hij in verschillende machines geïnvesteerd. Hiermee kan hij volledig op maat en op vraag van zijn klant werken.

Speciaal voor de braderij heeft hij een "Geels lachend kakske" gemaakt. Je kan er niet naast zien in de Nieuwstraat! Timmy heeft er een wedstrijd aan gekoppeld: wie een foto maakt met het object en het post op sociale media, kan een waardebon winnen van 100 euro.

Voor de allerkleinsten heeft hij Foam Clay aan zijn gamma toegevoegd. Dit is een soort pasta die je kan uitsmeren op figuren uit piepschuim. Zo kan je een unieke creatie maken met verschillende kleuren. Het verzekert uren knutselplezier, maar zonder vervelend poetswerk achteraf: de foam clay plakt (naar verluidt) enkel waar het hoort te zitten.

Roos met Witte Stippen: kindergrime en photobooth 

Babs Vandervoort zit met haar winkel Roos met Witte Stippen net buiten de braderij, in de Rozendaal. In haar kleurrijke winkel met hippe retrolook kan je terecht voor natuurlijke cosmetica en make-up, creatieve workshops en grimeerspullen. Sinds een jaar vind je haar winkel in de Rozendaal, maar je komt haar ook tegen met haar toffe grimeercaravan. Het kleurrijke bolletje heeft ze ingericht om kindjes op festivals te voorzien van een kleurrijke snoet. Zo heeft ze tijdens het Geelse foodtruckfestival 200 kindjes geschminkt!

Voor haar stand op de braderij werkt ze samen met een andere jonge onderneemster: Laurein van Studio LRN. In de winkel van Roos met Witte Stippen stelt de fotografe een photobooth op. De kleurrijke kindjes mogen hier gratis voor de lens komen staan en krijgen de foto gratis mee. Er zijn ook prijzen te winnen: een gezinsshoot, een workshop naar keuze, kindergrime op jouw kinderfeestje of verrassingspakketten.

Door samen te werken met andere jonge ondernemers, staan we sterker, vertelt Babs. En daar is haar innovatieve stand een toonbeeld van.

Cadet meets 't Wellnesshuis: streekbier en wellness

Tuur Vanhoof en Filip Janssens zijn ook twee jonge ondernemers die de handen in elkaar hebben geslagen. Ze koppelen een hippe streekbierencaravan en een outdoorbeleving aan elkaar, en creëren een toffe stand waar je kan genieten van een Kempsens streekbier en een verkwikkende hottub-ervaring. Voor Tuur is het een echte vuurdoop. Zijn caravan komt voor de eerste keer van stal. Het ziet er prachtig uit, met metrotegeltjes, letterbord en boven alles een lekker aanbod van lokale bieren. In de frigo staan het Viswijf, de No Nonsense en Dame Jeanne. Hop hop, hier moet je zijn voor een fris biertje!

Filip heeft in Mol een kleine showroom met hottubs, sauna's en het outdoorgamma van Borretti. Hij verkoopt deze, maar ook voor verhuur kan je bij 't Wellnesshuis terecht. Het tweetal hoopt de bezoekers van de Geelse Braderij enthousiast te maken voor hun feestformule: de drankencaravan met de gezellige hottub vormen vast een leuke basis van jouw tuinfeest!

Creatieve conceptstore Odds and Ends

Een creatieve duizendpoot, dat is het minste wat je van Miek Matheve kan zeggen. Haar winkel "Odds and Ends" -  uit het Engels vertaald als 'ditjes en datjes' - is daar een perfecte afspiegeling van. Acht maanden geleden opende haar concept store in de Geelse Stationsstraat de deuren. Haar winkel biedt een totaalbeleving voor klanten, want Miek geeft stijladvies op maat. In de rekken hangen hippe en betaalbare kledingstukken en accessoires. Miek verzorgt ook kapsels en make-up. Wie tevreden is van het resultaat, kan voor de lens van Miek poseren tijdens een shoot in haar fotostudio. Er is ook een aanbod van beauty-gerelateerde workshops, zoals vlechten, make-up of beach waves. Door stevig in te zetten op Social Media en door mond-tot-mondreclame, heeft Miek in acht maanden tijd een schare trouwe klanten gekregen.

Op de braderij heeft ze een gezellige lounge-stand met toffe kleding en accessoires. Breng jij Odds and Ends ook een bezoekje?

€ 750 voor innovatie en creativiteit

Een jury zal de ondernemers tijdens de braderij beoordelen op innovatie en creativiteit. Het meest opmerkelijke concept wint de mooie geldsom van €750 als extra boost om de start-up verder te laten groeien.

 

De Geelse Braderij loopt van woensdag 20 juni tot zaterdag 23 juni, telkens van 10u tot 21u. Op zondag 24 juni is het Summer Shopping, dan zijn de winkels open van 11 tot 21u. Er is doorlopend animatie in de winkelstraten en op de Markt. Kom op zaterdag zeker mee feesten met de wedstrijd van de Rode Duivels en aansluitend Geel Bruist! Op zondag zijn kinderen baas op de Markt tijdens Geel Springt!