Geels bedrijf Strass verhuurt digitale etalage en extra ruimte op Pas

U bent hier

 

Sinds zaterdag 22 oktober kan je op de Pas in Geel niet naast nummer 80 kijken. Na tweeënhalfjaar leegstand kreeg het nieuwbouw handelspand een moderne invulling. Het Belgische baby- en kinderkledingmerk Strass vult momenteel de 18m brede etalage met mooie kleedjes en stoffen, een goeie try-out voor een gloednieuw concept.

“Het pand op de Pas stond al jaren leeg en de 18m brede etalage smeekte gewoon om een mooie invulling”, vertelt Eefje Nys van Strass. “Aangezien het momenteel voor velen economisch een te groot risico is om een winkel te openen en e-commerce steeds belangrijker wordt, probeerden we creatief te denken. Daarom kwamen we enkele maanden geleden op het idee om de ruimte te gaan verhuren als digitale etalage en tijdelijke stock-, winkel- of kantoorruimte. We hebben dit eerst getest binnen ons eigen bedrijf, maar willen dit nu verder opentrekken naar derden.” De etalage kan op korte of lange termijn gehuurd worden door iemand die zijn product extra aandacht wenst te geven. In de etalage kunnen QR-codes aangebracht worden welke direct naar de website of webshop van de huurder leiden. Op deze manier wordt het product op een bijkomende locatie in de kijker gesteld, zonder de extra kosten van een effectieve winkel.

Oplossing voor ruimtegebrek

Ook de achterliggende ruimte, in totaal 580m², maar perfect opdeelbaar, is te huur voor korte of lange termijn. “Handelaars kampen vaak met een ruimtegebrek”, gaat Eefje Nys verder. “Wij denken hierbij aan handelaars die een stockverkoop wensen te houden,  zij die tijdens het wisselen van de seizoenen een stockageprobleem hebben, zaken die tijdelijk extra kantoorruimte nodig hebben of zij die gewoon enkele maanden willen testen of het opstarten van een winkel of kantoor iets voor hen is. Door een flexibele ruimte op korte termijn te huur aan te bieden proberen wij op deze manier hieraan een oplossing te bieden. Het pand is instapklaar en indien nodig voorzien van rekken waardoor een tijdelijke verhuizing kan gebeuren met minimale kosten.” Iedereen die zijn product (extra) in de kijker wil zetten of gewoon nood heeft aan meer ruimte kan dat vanaf heden op Pas 80 te Geel.