Geel Centrum verwelkomt ambachtenwinkel Nick op de Diestseweg

U bent hier

 

Bloemen, planten, boeketten, kaarsen, keramiek en nog veel meer

Sinds kort heeft Geel Centrum er een nieuwe, creatieve zaak bij op de Diestseweg: Nick. Kan je nog wat hulp gebruiken om jouw thuis volledig kerstproof te maken? Dan is een bezoekje aan ambachtenwinkel Nick zeker en vast een aanrader. Met een ruim aanbod aan bloemen, planten, bloemstukjes, keramiek, kaarsen en glaswerk is jouw woning in een mum van tijd volledig klaar voor de kerst- en eindejaarperiode.

“Creativiteit is mij met de paplepel ingegeven”, vertelt zaakvoerder Nick Lafruit. “Als tiener volgde ik les aan de tuinbouwschool, waarna ik mijn studies heb voorgezet als florist. Intussen baat ik al jarenlang mijn eigen ambachtenwinkel uit. Oorspronkelijk was de zaak gevestigd in Schepdaal, het Pajottenland. Aangezien de winkel daar veel kleiner was en er geen groei meer mogelijk was, ben ik op zoek gegaan naar een andere locatie. Aangezien mijn partner afkomstig is van Geel en hij altijd al graag terug naar Geel wou verhuizen, was de keuze tamelijk snel gemaakt.”

100% handgemaakt

Of je nu op zoek bent naar een mooi boeket, losse snijbloemen, planten, een kaars, keramiek, glaswerk of sfeervolle (kerst)decoratie, bij Nick vind je alles om jouw feest of thuis op en top gezellig te maken. “Alles wat je in de winkel vindt, heb ik volledig zelf met de hand gemaakt in mijn atelier”, gaat Nick verder. “Dit alles kan meteen gekocht worden of je kan ook zaken op maat laten maken. Stel je hebt thuis een kandelaar, maar je vindt geen passende kaars of je beschikt over een speciale plant, maar vindt er geen pot voor, dan zorg ik met plezier voor een oplossing op maat. Kaarsen kunnen na een weekje afgehaald worden. Voor keramiek vraag ik zo’n drie weken de tijd.”

Creatieve workshops

Daarnaast kan je ook voor leuke workshops bij Nick terecht. “Op geregelde tijdstippen organiseer ik workshops bloemschikken, powertex en keramiek. Mijn man die kok is, voegt daar nog enkele kookbijeenkomsten aan toe. Vooraf inschrijven is telkens verplicht. Daarnaast kan je ook beroep doen op onze workshopstudio voor een tof vrijgezellen- of verjaardagsfeestje of een teambuildingactiviteit. Op de hoogte blijven van onze workshops kan via de Facebookpagina van het atelier: ‘Atelier 16 Workshops’ of je kan mailen naar atelier.16@outlook.com voor meer informatie.”

Kerst met kaarslicht

Ben je nog op zoek naar leuke kerstdecoratie om van je woning een knusse thuis te maken de laatste weken van het jaar of kan je nog hulp gebruiken in de zoektocht naar een tof geschenkje? Dan zijn de kerstbelevingsdagen bij Nick op vrijdag 1 (9u-18u), zaterdag 2 (9u-17u) en zondag 3 december (9u-17u) vast iets voor jou. “Tijdens deze dagen kan je kennis komen maken met de winkel en de unieke sfeer van kerst komen opsnuiven”, gaat Nick verder. “We stallen heel wat mooie kerstdecoratie uit waarbij kaarslicht centraal staat. Ook K’Do-boxen met ontbijtmanden, bloemenabonnementen en andere geschenkbonnen zijn verkrijgbaar.”

Houd je van sfeer en gezelligheid, breng dan zeker eens een bezoekje aan Nick, Diestseweg 16 te Geel. Laat je inspireren!