Foto Luts opent unieke fotogalerij op de Geelse Markt

U bent hier

 

De voorbije dagen of weken genoten van een heerlijk terrasje op de Geelse Markt? Dan is de gloednieuwe galerij van Foto Luts ter hoogte van Markt 71 je misschien wel opgevallen. Voortaan kan je er iedere zaterdagnamiddag prachtige foto’s gaan bewonderen.

“Vroeger was het afdrukken van foto’s de normaalste zaak van de wereld”, vertelt zaakvoerder Patrick Luts. “Vandaag de dag hebben steeds meer mensen hun foto’s enkel digitaal. Maar wat als je harde schijf crasht of je pc wordt gehackt? Dan ben je alles kwijt. Met onze gloednieuwe galerij willen we laten zien dat tastbare foto’s nog steeds een enorme meerwaarde bieden en bovendien heel wat mogelijkheden met zich mee brengen.”

Totaalpakket van a tot z

Momenteel staat Luts Gallery in het teken van communie. Op termijn worden de foto’s thematisch vervangen. “In onze galerij krijg je niet louter foto’s van communicanten te zien. We serveren je het totaalpakket, gaande van familie- en vriendenkaartjes, snoepdoosjes en fotoboekjes tot foto’s in metalen of houten kaders, op plexiglas, canvas enzovoort en dat in allerlei formaten. Op deze manier willen we geïnteresseerden een duidelijk beeld geven van wat we bij Foto Luts allemaal doen en kunnen. Bij ons staan de wensen van onze klanten centraal. Een mooie en kwalitatieve foto afleveren is één, maar wij zorgen ook voor een aangepaste kader die in jouw interieur past en jaren mee kan.”

Bij Foto Luts kan je terecht voor allerhande fotoreportages, gaande van geboorte, communie en huwelijken tot reportages met het hele gezin, vrienden en/of vriendinnen. Dit kan zowel op verplaatsing als in de ruime studio. “Na de fotoreportage raden we onze klanten aan om de foto’s meteen te laten drukken in ons labo. Zo wordt dit niet op de lange baan geschoven. Wie dat wil, kan de foto’s gebruiken op sociale media.”

Newborns en kinderen

Begin mei wordt de fotogalerij omgetoverd van het thema communie naar newborns en kinderen. “Geef toe: wat overtreft een foto van een lachend (klein)kind in je living? Het schenkt je pure levensvreugde die zelfs kunstwerken van Rubens of Picasso niet kunnen evenaren. Marijke, Veerle en Lore weten bovendien perfect hoe ze met kindjes moeten omgaan om ze op het juiste moment te kunnen vastleggen op beeld. Tastbare foto’s van kinderen zijn van onschatbare waarde en een bron van herinneringen.

We werken momenteel ook aan een ‘newborn schatkistje’ in de vorm van een fotokader. Binnenin beschikt het schatkistje over ruimte voor twee fotoboekjes en enkele andere herinneringen aan de kleine spruit, bijvoorbeeld een stukje haar en een tutje. Ideaal om later te vergelijken met de volgende generatie(s). Want weet jij nog hoe jouw haar er als baby uitzag?”

Toekomstplannen

Luts Gallery is momenteel geopend op zaterdagnamiddag. In de zomer komt daar ook zondagnamiddag bij. De eigen fotowinkel iets verderop op de Pas is iedere week van maandag tot en met zaterdag geopend, met uitzondering van donderdag. “Momenteel zijn we volop aan het denken over de verdere invulling van de galerij. Zo beschikken we al over een tapvergunning. Bedoeling is om op termijn ook een terrasje te voorzien aan het pand, zodat onze galerij toegankelijker wordt voor het grote publiek. Zalig toch je bezoek aan onze galerij afsluiten met een gezellige babbel en een heerlijk drankje? Uiteraard is het niet de bedoeling dat we gaan concurreren met de plaatselijke horeca.”

Fan van fotografie of wil je gewoon jouw (klein)kind komen bewonderen? Breng een bezoek aan Luts Gallery, Markt 71 in Geel.