Foodtruckfestival Kafé Kasserol: genieten geblazen!

U bent hier

 

Culinair, cultureel, groen én maatschappelijk verantwoord

In de maand mei staat culinaire verwennerij centraal in onze stad! Houd je van gezelligheid, lekker eten, natuur en een tikkeltje cultuur? Dan is het foodtruckfestival ‘Kafé Kasserol’ in het Geelse stadspark een niet te missen event. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei wordt het stadspark omgetoverd tot een sfeervolle markt- en ontmoetingsplaats. Wandel langsheen kwaliteitsvolle rollende keukens, geniet van culturele en artistieke randanimatie en proef van street food toppers uit heel het land. 

Ruim 15 hippe en kleurrijke foodtrucks staan op jou te wachten! Eventjes genoeg gesmuld? De Geelse kunst- en muziekacademie zorgen voor kunstige taarten doorheen het park en enkele gesmaakte namiddagconcerten. Ook een creatieve workshop breien, gegeven door Wollini behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt er een zwerfbib voorzien, zodat mensen rustig een boek kunnen lezen met een hapje/drankje. ’s Avonds vindt er een optreden plaats van een Geelse band en een DJ-set vanop een oude brandweerwagen.

Ook voor de jongsten onder ons is er leuke animatie aanwezig. In samenwerking met de plaatselijke Kringwinkel wordt er een speelhoekje voorzien. Op zaterdag en zondag plaatst de Jeugddienst de PlayMobiel met onder meer oude volksspelen, gezelschapsspelletjes, ballen, rakketten en een reuze vier op een rij. Vervelen is uitgesloten!

Oog voor lokale toppers

Kafé Kasserol heeft zich een groen karakter aangemeten. De organisatoren gaan steeds op zoek naar duurzame en milieubewuste oplossingen. Bovendien ondersteunt het event naast plaatselijke verenigingen en artiesten ook de lokale landbouw. Zo kan je komen proeven van biologische en lokaal geteelde groenten en kruiden.

Verder krijg je als festivalbezoeker de kans om je in de schrijven voor CSA De Plantentrekker. CSA staat voor Community Supported Argriculture, een bio-boerderij waar je voor een jaarlijks forfaitair bedrag je eigen biogroenten en -fruit kan halen. De organisatoren dragen maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Een deel van de opbrengst wordt integraal doorgestort naar een goed doel. 

Het startschot van het foodtruckfestival wordt gegeven op vrijdag 20 mei om 16u. Op zaterdag en zondag kan je er terecht vanaf 12u. Het einde is op vrijdag en zaterdag voorzien rond middernacht, op zondag rond 22u. Kom langs en geniet van een unieke totaalbeleving! Zet jezelf alvast aanwezig op Facebook.

Parkeren kan op centrumparking Havermarkt/Werft, toegang via Lebonstraat of op centrumparking Station (gratis), toegang via Technische Schoolstraat. Er is een grote fietsparking voorzien aan parking GO! Geel in de Technische Schoolstraat.

Wil je graag de sfeer al opsnuiven? Bekijk hier alvast de aftermovie van Kafé Kasserol in Lier vorige zomer.