Flagshipstore van apotheek Health Lounge opende in Geelse Nieuwstraat

U bent hier

Zeg niet zomaar apotheek tegen de nieuwe apotheek in de Nieuwstraat. Waarom, dat merk je meteen als je Health Lounge binnenstapt. De atypische maar warme inrichting met verschillende belevingshoekjes biedt ruimte aan een zeer uitgebreid assortiment.

Health Lounge bestaat al in Beringen en Retie, maar dan eerder als klassieke apotheek. "Hier in Geel staat beleving centraal", legt Johan Demeulenaere uit. "Een uitgebreid medisch en paramedisch aanbod, in combinatie met een open en toegankelijke inrichting, zorgt voor een heel ander gevoel dan bij een gewone apotheek. Veel meer uitnodigend én met de mogelijkheid om dingen uit te proberen."

Apotheek met (vele) extra's

Het aanbod is heel divers, met een natuurlijk aanbod van onder meer Rainpharma en APVITA, thuiszorgartikelen,  sportvoeding en zelfs brillen van het Eyelove-gamma. "Maar in de eerste plaats zijn we een volwaardige apotheek waar iedereen terecht kan voor medicatie op voorschrift", vertelt Marlies Blockx. "We hechten veel belang aan het geven van het juiste advies aan onze klanten."

Achter de schermen zorgt een robotsysteem ervoor dat de juiste medicatie automatisch bij de toonbank terechtkomt, na het scannen van een voorschrift. "Zo verliezen we geen tijd bij het zoeken naar de juiste medicatie en kunnen we meer aandacht schenken aan onze klanten", gaat Marlies verder.

Op regelmatige tijdstippen worden er demo's en workshops gegeven van verschillende merken. "Zo kunnen onze klanten nieuwe producten leren kennen, met vakkundige uitleg van experten", weet Johan. "De deelnemers ontvangen dan gratis staaltjes van make-up of verzorgingsproducten."

Online apotheek

Naast de 3 vestigingen heeft Health Lounge ook een online apotheek. Bestellingen worden thuisgeleverd binnen de 24 uur maar kunnen ook afgehaald worden. "We hanteren online én offline scherpe prijzen", meent Johan. "Zo zijn we ook concurrentieel met andere online apotheken".

Health Lounge in de Nieuwstraat 7 is elke weekdag doorlopend open van 9 tot 18.30u. Zaterdag van 9 tot 17u. Voor meer informatie over het aanbod en online bestellingen kan je terecht op www.healthlounge.be. Volg de Facebookpagina voor meer info over de workshops.