Extra steun voor verhuis handelszaken naar Geel Centrum

U bent hier

 

Het Geelse stadsbestuur lanceerde begin dit jaar de subsidie ‘Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied’. Met deze subsidie wil het handelszaken stimuleren om naar het kernwinkelgebied te verhuizen. Dit omvat de Nieuwstraat, Markt en een deel van Pas. Zo wil de stad het voor handelaars extra aantrekkelijk maken om vrijstaande panden in te vullen.

Versterking Geel Centrum

Met de subsidie wil Stad Geel, in een cofinanciering met de Vlaamse overheid, dat meer handelszaken naar de stadskern trekken. Dit komt de leefbaarheid van Geel Centrum ten goede, want handelaars zorgen voor dynamiek en beleving in de stad. De subsidie geldt voor uitbaters van handelszaken en legt dus de focus op de versterking en uitbreiding van kernwinkelgebieden.

Subsidie van maximum 7500 euro 
Het Geelse stadsbestuur kent eenmalig een subsidie toe voor verhuiskosten, met een maximum van 7500 euro. Een handelszaak die verhuist van buiten naar binnen het kernwinkelgebied, kan de ondersteuning aanvragen. Deze verhuiskosten omvatten onder andere interieurwerken en inrichtingskosten. 

't Zoetje zal als eerste handelszaak een subsidieaanvraag indienen. De zoete delicatessenwinkel zat jarenlang in De Billemontstraat, maar verhuisde vorig najaar naar de Nieuwstraat.

Wens je meer info? Contacteer dan economie@geel.be of bel 014 56 60 92.