Esprit Geel omgetoverd tot La Vida

U bent hier

De Esprit-winkel in Geel is al jaren een huis van vertrouwen in de Nieuwstraat. Recent stuurde Inge Hoppenbrouwers het concept van haar winkel bij tot een multibrand store. Mét succes! “De klanten reageren heel enthousiast”, vertelt ze. Voortaan kan je – naast het vertrouwde Esprit – ook kiezen uit andere trendy merken.  Naast kleding vind je ook toffe lifestyle spullen in het aanbod.

Meer merken onder één dak

Haar ogen glanzen als ze het verhaal van haar winkel vertelt. Want hoewel ze haar carrière startte als leerkracht, is Inge vandaag een modeonderneemster in hart en nieren. Vanuit die kracht en passie startte ze 15 jaar geleden met Esprit in Geel en Mol. “Esprit is een sterk merk en kwalitatief zeer goed, maar je bent afhankelijk van de collectie van het seizoen. Hierdoor was het aanbod soms beperkend.” Twee jaar geleden rees het idee om meer merken in huis te halen. Inge liet zich inspireren op internationale beurzen. Tijdens de studieronde paste ze zelf honderden stuks, onderzocht ze stalen van stoffen en hield ze alles kritisch tegen het licht. Het resultaat? La Vida, een winkel vol trendy kleding waar probleemloos drie generaties hun gading vinden.

Van Only tot Tom Tailor

“In de winkel in Geel hebben we een zeer trouw publiek, dat bewust voor Esprit kiest. We wilden deze klanten niet choqueren door te sterk van koers te veranderen.” La Vida heeft een mooi uitgebalanceerde collectie. Het is een absolute meerwaarde dat we stukken uit verschillende collecties met elkaar kunnen combineren. Een van die merken is Opus: draagbaar en modieus met een zeer goede pasvorm. En gemaakt van biologische materialen. Uiteraard blijft La Vida trouw aan Esprit. Ook Tom Tailor, Street One en de fleurige kleedjes van Cream hangen in de rekken. Voor de jongere meisjes koos Inge voor Only, een hip merk met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar ook de ‘oudere meisjes’ zijn weg van het merk.

La Vida vergeet de mannen niet! Voor hen hangt er een toffe collectie in de rekken. Of ze vinden even rust in de loungezeteltjes. De toffe accessoires – vazen, kussens, cadeautjes - die her en der in de winkel staan, zijn ook te koop.

Vertrouwd verkoopsteam

Inge let erop dat ze enkel ‘Schone Handen’-kleding in La Vida verkoopt. “Dit label garandeert dat er geen kinderarbeid aan de productie te pas komt. Komt de kleding toch van India, dan weet ze dat de arbeiders een correct loon en goede arbeidsvoorwaarden kregen.”

In La Vida werkt al tien jaar een vast team van trouwe verkoopsters. “We adviseren en helpen graag, maar willen niets opdringen. Iedereen moet in alle rust kunnen passen en kiezen. Laatst belde een dame naar de winkel. Haar outfit was een hit, zei haar man. Ze was echt gelukkig. En daar doe je het toch voor, niet?”

 

La Vida, Nieuwstraat 100, 2440 Geel