Eindejaarsperiode in Geel Centrum

U bent hier

Deze winterperiode wil Geel zijn inwoners en bezoekers onderdompelen in een ware wintersfeer. Want jong of oud, in Geel is deze periode van het jaar altijd iets te beleven. Ontdek hier de leukste activiteiten. Je zal zien, elke plezierzoeker zal in december zijn gading vinden in Geel Centrum!

 

8 tips voor een onvergetelijke uitstap voor iedereen!

Tip 1: Voor shopfanaten - Eindejaarsshoppen in Geel

Nog een passend cadeau nodig? Een nieuwe jurk voor de aankomende feesten? Of de geschikte bijpassende handtas? De Geelse handelaars helpen je met raad en daad in je zoektocht naar het juiste artikel. Op de laatste zondagen van het jaar zijn de winkels in Geel Centrum extra geopend. Bovendien krijg je tijdens de hele eindejaarsperiode – bij een aankoop vanaf € 10,00 – een kraslot. Gewonnen? Bravo! Jij mag een gratis ritje maken op het reuzenrad op de Markt.

Winkels extra open op zondagen 16, 23 en 30 december 2018 van 13u tot 18u.

 

Tip 2: Voor gezelligaards - Geel Wintert

Op de Markt in Geel is een heus winterdorp gebouwd, met gezellige stalletjes met drankjes, eten en winterartikelen. Leef jij je het liefst uit op de ijspiste of verkies je de romantiek van het verlichte reuzenrad? In de Winterbar zijn er elk weekend activiteiten en optredens, zodat de Markt het bruisende centrum wordt van de eindejaarsperiode in Geel. Winterpret verzekerd!

Geel Wintert, nog tot en met zondag 6 januari 2019.

 

Tip 3: voor gezelschapsdieren – De Kerstmarkt

Naar jaarlijkse traditie is er op 15 en 16 december een kerstmarkt in Geel. Op deze gezellige kraampjesmarkt kan je met vrienden of familie komen genieten van een pannenkoekje of een andere winterse snack, een warme of verwarmende drank. Verschillende lokale verenigingen zetten hier een standje neer. Ook het geschikte presentje voor onder de kerstboom kan je hier vinden. De kerstman brengt ook een bezoek, en in plaats van zijn rendieren, brengt hij de helden van Paw Patrol mee voor een onvergetelijke fotoshoot met de kinderen.

Kerstmarkt op de Havermarkt, op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018

 

Tip 4 : voor curieuzeneuzen – Rondleiding Sint-Amandstoren

Vroeg jij je altijd al af wat er binnen in de kerktoren van Sint-Amands te zien is? En hoe het centrum van Geel er vanuit de lucht uitziet? Dienst Toerisme en Stadsanimatie nodigt je uit voor een rondleiding. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de stad, de sfeervolle verlichting van Geel Wintert op de Markt en de ambiance van de kerstmarkt. Een niet te missen ervaring!

Rondleiding Sint-Amandstoren, zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 om 16u en 17u. Tickets (€ 1,00) bij Dienst Toerisme en Stadsanimatie.

 

Tip 5 – voor musicalfans – Kerstmusical “A Christmas Carol”

Het Victoriaanse Engeland vormt een sprookjesachtig kader voor de kerstmusical “A Christmas Carol”. Het klassieke kerstverhaal  van Charles Dickens krijgt een moderne twist. De artiesten oefenen al maanden, onder leiding van Rikkert Van Dijck, om een prachtige en hartverwarmende show te brengen. Je reserveert best je tickets vooraf bij de Dienst Toerisme en Stadsanimatie.

Kerstmusical “A Christmas Carol”, elk uur een voorstelling op zaterdag 15 december 2018 (tussen 13u en 21u) en zondag 16 december 2018 (tussen 13u en 19u). Tickets vooraf te reserveren.

 

Tip 6: voor sfeerzoekers – Tractor Kerstrun

De Tractor Kerstrun is al aan zijn elfde editie toe! De parade van spectaculair verlichte tractoren trekt elk jaar talloze kijklustigen naar het parcours doorheen het centrum, Larum en Elsum. Na wekenlang zwoegen tonen de deelnemers hun kunstige creaties op de zware landbouwvoertuigen. Er worden zo’n 65 tractoren verwacht die strijden om de prijs van ‘mooiste tractor’. Ook de kleintjes komen pronken met hun traptractors. De eerste 500 meter van de parade is zelfs exclusief voor hen gereserveerd!

Tractor Kerstrun, zaterdag 15 december 2018. Start trappertjes: 18u40 en grote parade: 19u

 

Tip 7: Voor sportievelingen – De Geel Santa Run

Een primeur dit jaar! AGB Sport Geel en  Geel Centrum vzw organiseren een Santa Run in Geel. Hierbij worden alle deelnemers in stemmige kerstmanpakken of andere kerstaccessoires aan de startmeet verwacht. Het parcours is 6 km lang, en leidt langs twee stopplaatsen waar je een hartverwarmend drankje krijgt. Voor jonge deelnemers (tot 12 jaar) is er een Kids Run van 1 km. Ze krijgen bovendien een gratis ritje op het reuzenrad! De eerste 100 deelnemende kinderen en de 500 eerste deelnemers aan de 6 km krijgen van de organisatie een gratis kerstmuts. Het belooft een ludiek en gezellig loopevenement te worden!

Geel Santa Run, zondag 23 december 2018. Vertrek om 13u30 en 14u. Meer info: geelloopt.be/wedstrijd/santarun

 

Tip 8: voor nostalgici - Kerststallengenot

Met kerstmis halen we alles uit de kast om een groot feest te bouwen, met cadeautjes onder een grote, blinkende kerstboom. Maar de sfeer van het klassieke kerstverhaal blijft voor velen een bron van nostalgie. Stad Geel pakt dit jaar uit met een gloednieuwe kerststal, met nieuwe beelden. Er zullen ook opnieuw levende dieren in de stal staan. Het ontwerp is volledig op hen afgesteld, dankzij de samenwerking met de studierichtingen Dierenzorg en Houtbewerking van scholengemeenschap Kogeka. Zo kan iedereen weer de sfeer van weleer komen opsnuiven op de Markt, vlakbij de Sint-Amandskerk.

Op de Markt, huisnummer 33, stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn schitterende collectie kerststallen tentoon aan het grote publiek. Hij bouwde de detaillistische bouwwerkjes zelf, naar het voorbeeld van oude Kempische boerderijen. Prachtig vakmanschap!

Kerststal, Markt, van zondag 9 december 2018 tot zondag 6 januari 2019 van 9u tot 20u.

Kerststallententoonstelling van Theo Van Nueten: van vrijdag 14 december tot en met woensdag 26 december (13u tot 20u). Gratis toegang.