Eigen stek voor People On Stage in Stationsstraat

U bent hier

“Eindelijk!”, zeiden de ouders van de deelnemers aan People On Stage. “Eindelijk”, zeiden ook de docenten van de vzw. Ook Tom en Inneke, bezielers van People On Stage, geven toe dat het fijn landen is in de Stationsstraat in Geel. Voor hen is 2019 alvast spannend begonnen.

Méér lessen en workshops in toekomst

People On Stage is in Geel en omstreken wereldberoemd voor zijn theater- en musicalworkshops voor jongeren. Voor het eerst in hun twaalfjarig bestaan heeft de organisatie een eigen pand waar ze hun werking kunnen onderbrengen. Door het nieuwe adres krijgt de werking een nieuw elan en vele nieuwe dimensies. Het oude pand van fitness Olympia in de Stationsstraat in Geel bleek de missing link te zijn voor People On Stage. De organisatie pendelde al een tijd tussen verschillende zalen en locaties in Geel. Maar door de groeiende interesse en het daarop volgende aanbod, werd het tijd om naar een eigen stek te zoeken voor de lessen, voorstellingen en stockage van het materiaal. En zo geschiedde!

Musical voor iedereen

Tom Vleugels en Inneke Theuwen zijn de drijvende kracht achter People On Stage. De vzw bracht 12 jaar geleden musical in al zijn facetten naar de Geelse jeugd. Tijdens vakantieworkshops maken kinderen en jongeren al jaren kennis met het podium, dans, theater en muziek. De formule werd zo gesmaakt dat People On Stage regelmatig de vraag kreeg om met een jaarwerking te starten. Drie jaar geleden was het zo ver: sindsdien zijn er het jaar rond allerlei groepen actief. Denk maar aan het tienershowkoor of de theaterwerkplaatsen, waarbij jongeren vanaf 12 jaar zelfstandig een theatervoorstelling in elkaar boxen. Of de Theaterproductie, dat je kan vergelijken met amateurtheater voor kinderen. Intussen begeleidt Inneke ook een volwassenenkoor, Mumentum, voor iedereen die graag zingt.

Zang-, theater- en podiumcoaching

Als aanvulling op de jaarwerking kan iedereen bij People On Stage coaching volgen in kleine groepjes. Samen met een docent gaan kinderen, jongeren of volwassenen aan de slag om een specifiek talent verder te ontwikkelen. Nieuw hierbij zijn de initiaties piano en viool. Anders dan de klassieke opleidingen aan de muziekacademie, zullen deelnemers het instrument spelenderwijs leren kennen. In het pand zullen verschillende leslokalen ingericht worden voor deze lessen. Toch wil People On Stage vooral een toffe hobby zijn voor kinderen en jongeren en ze op een speelse manier laten kennismaken met podiumkunsten. Laagdrempeligheid en toegankelijkheid voor elk kind staan centraal.

Voorstellingen in eigen huis

Het spreekt voor zich dat al die creativiteit naar buiten wil treden voor een publiek. Ook hiervoor biedt de ruimte aan de Stationsstraat een perfect antwoord. In de nabije toekomst zal er een kleine podiumzaal ingericht worden, waar maximum 100 personen naar de voorstellingen kunnen komen kijken. Voor de People On Stage-artiesten is dit de kers op de taart!

Naar buiten treden

Enkele jaren geleden ontstond er rond de Sinterklaasperiode een mooie samenwerking tussen People On Stage en de handelaars van Geel. Al enkele jaren kunnen kinderen terecht in het Sinterklaaspakjeshuis, terwijl ouders hun kerstinkopen doen. De geanimeerde en interactieve voorstelling rond de Sint is telkens een succes. Dit idee smaakt naar meer! Met de nieuwe locatie, in het centrumgebied van Geel, kunnen vergelijkbare samenwerkingen makkelijk op poten worden gezet.

Dankzij de eigen stek in de Stationsstraat kunnen de dromen van de creatieve vzw eindelijk omgezet worden in mogelijkheden. Tom en Inneke zijn vastbesloten om People On Stage verder te laten uitgroeien naar een mooie, veelzijdige en creatieve organisatie in het hartje van Geel.