Een nieuwe wind voor Standaard Boekhandel Geel

U bent hier

Standaard Boekhandel in Geel wordt sinds januari uitgebaat door een nieuw team. Britta Lievens is de nieuwe eigenares van Standaard Boekhandel Geel

Tweede winkel

Britta heeft al bijna 6 jaar  Standaard Boekhandel in Tessenderlo, ook Standaard Boekhandel Beringen heeft ze 3,5 jaar uitgebaat. Toen ze hoorde dat de winkel in Geel op zoek was naar een nieuwe eigenaar heeft ze niet getwijfeld. “Ik ben zelf van Geel afkomstig, het is echt leuk om een winkel te kunnen uitbaten in je eigen stad, dit is een droom die uitkomt”.
 

Wat maakt deze winkel speciaal?

“De winkel in Geel is heel mooi en ruim met een groot aanbod. Mensen kunnen hier rustig rondlopen en snuisteren tussen de boeken. Deze winkel is een voorbeeld van het nieuwere concept van Standaard Boekhandel en staat aangeschreven als 1 van de mooiere winkels uit de omgeving. Het is heel fijn dat ik deze mag uitbaten.” zegt Britta.

Wat verandert er?

“De werkwijze is nog dezelfde als voorheen. Voor klanten wijzigt er eigenlijk weinig, ze kunnen nog steeds hun klantenkaart gebruiken om punten te sparen.  Klantgerichtheid is voor ons zeer belangrijk. We willen iedereen het gevoel geven dat ze welkom zijn en we doen er alles aan om hen te helpen. Het is de bedoeling dat elke klant met het juiste boek naar huis gaat. Om dit te verwezenlijken heb ik een team van ervaren verkoopsters, ze werken al een aantal jaren voor Standaard Boekhandel. Naast klantgerichtheid wil Britta ook nog meer inspelen op de winkelbeleving: “We passen het aanbod en de vitrine aan, aan thema’s zoals bijvoorbeeld Pasen, zomer, terug naar school, Sinterklaas, Kerstmis…”.

Meer dan boeken

Standaard Boekhandel is meer dan alleen maar boeken. Ze beschikken ook over een groot aanbod gezelschapspellen voor kinderen en volwassenen.  “We houden de markt in de gaten en proberen hier op in te spelen, gezelschapspelen zijn het laatste halfjaar enorm in opmars dat merken we ook aan onze verkoopcijfers”.

Het aanbod non-books wordt verder uitgebreid. Je kan bij Standaard Boekhandel onder andere ook terecht voor schrijf- en papierwaren, geschenken, kalenders, kaartjes, kraslotten enz.
1 ding is duidelijk: je hoeft niet graag te lezen om in de Standaard Boekhandel iets leuks te vinden.

Ondernemerschap zit in de genen

Britta heeft enkele jaren in de zaak van haar ouders, Lievens woondecoratie, gewerkt. “Ik wou op mijn 18 jaar eigenlijk al een winkel starten maar mocht dit niet van mijn ouders. Ze wisten perfect wat het was om zelfstandige te zijn en hadden liever dat ik ging verder studeren.  Na een master op zak te hebben, bleef het kriebelen om mijn eigen zaak uit te baten. Zoals je ziet hebbben mijn ouders het uiteindelijk toch niet kunnen voorkomen.” lacht Britta.

 

Meer info:

Standaard Boekhandel, Nieuwstraat 47, Geel
https://www.standaardboekhandel.be/