Een café zoals het ooit bedoeld was: ’t Hofke in voormalig ACW-huis

U bent hier

Een gemoedelijke plaats waar je rustig iets kan drinken, én er een vriendelijk woord bovenop krijgt: dat is Café ’t Hofke. Voor ontspanning, sport en een babbel ben je hier aan het juiste adres. Het voormalige ACW-huis kreeg in mei 2019 nieuwe uitbaters. Kurt en Marina zijn vastberaden om van het café een plek te maken waar iedereen zich welkom voelt.

Een luisterend oor

De uitbaters begonnen niet onbeslagen aan hun avontuur. De Yachting Club, aan de vaart in Geel-Ten Aard, blies Kurt jaren geleden nieuw leven in. Marina stond achter de tapkast in De Halle, op de Geelse Markt. Samen vormen ze een duo met veel horeca- én levenservaring. “We kunnen luisteren en meepraten met onze klanten. Want dat zoeken ze vooral in een café: een luisterend oor”, vertelt Kurt. “Je moet vriendelijk zijn tegen de mensen. Een lach en een zwans, dat heeft iedereen wel eens graag.”

Zoals het een typisch café betaamt, is er een ruim aanbod aan dranken. De Geelse bieren Zeunt en Vliet kan je hier proeven. Stella, Blonde Leffe en Donkere Leffe stromen er van ’t vat. Naast diverse frisdranken, serveert Kurt naar eigen zeggen de beste koffie van Geel. Maar welk merk? “Top secret”, zegt hij zelf, “de beste manier om erachter te komen is door te komen proeven”. De koffie kan je ook meenemen. Ideaal dus voor pendelaars of de chauffeurs van De Lijn, die hun weg al goed vinden naar ’t Hofke.

Vanaf september serveren Kurt en Marina ook kleine snacks aan zeer democratische prijzen, zoals croque uit het vuistje, hotdog of soep. De scholieren van de nabijgelegen Kogeka-campus Sint-Jozef zullen het graag horen!

Vergaderzaal in Geel

Boven het café zijn de twee vergaderzalen al jarenlang een geliefde locatie voor verenigingen. In de kleine zaal kunnen zo’n 35 mensen zitten, in de grote staan 76 stoelen. De grote zaal wordt regelmatig gebruikt voor vormingsdagen. De verenigingen die vroeger vergaderden in het voormalige ACW-huis, vinden intussen vlot de weg naar ’t Hofke. “Vanaf september start het vergaderseizoen weer”, zegt Kurt. “Alle verenigingen die aangesloten zijn bij Beweging.net, mogen gratis gebruik maken van de vergaderzalen, mits het verbruik van drank. Alle andere verenigingen zijn uiteraard ook welkom: kom even binnen, en we bekijken de mogelijkheden.”

Biljart en darts

In Café ’t Hofke staat er een drieband biljart en een elektronische darts. Kurt doet een warme oproep voor nieuwe leden van de spelersclubs. Op vrijdagavond is het dartsavond, en op dinsdag of donderdag komt er een vaste biljartavond. Iedereen die in clubverband wil komen meespelen, is van harte uitgenodigd. Op TV kan je meesupporteren voor live sportwedstrijden. Voetbal, wielrennen of bowling: het kan allemaal in café ’t Hofke.

Tuinterras

Verrassend is het tuinterras van café ’t Hofke: een fraai en bloemenrijk plekje in de schaduw. Een blauweregen doet intussen het nodige om een natuurlijke paraplu te vormen. Het terras ligt aan de zijkant, maar je beleeft er wel de levendigheid van de stationsbuurt. En nog een leuke attentie van Kurt en Marina: elk hondje krijgt een snoepje. Viervoeters zijn welkom en worden in de watten gelegd. Net als hun baasjes dus!

Café ’t Hofke is alle dagen open van 9u00 tot … . De vaste sluitingsdag is woensdag.