E-sigaretten boomen in Geel

U bent hier

Is ‘stoppen met roken’ jouw goede voornemen voor 2017? Dan kan je sinds kort in Geel terecht bij twee gespecialiseerde verkooppunten voor e-sigaretten die je hierbij kunnen helpen. Dampshop in de Nieuwstraat en Vaporshop op de Diestseweg zien eruit als snoepjeswinkels.  

Een e-sigaret rook je niet, je dampt ze. Doordat er geen verbranding is, maar vloeistof wordt verdampt, is deze sigaret dan ook 95% gezonder dan tabak roken. Vergeet ook de stinkende tabaksgeur, deze winkels ruiken naar snoepjes.

Verschillende smaken

Een elektronische sigaret bestaat uit een houder met reservoir waarin je de vloeistof (liquid in het jargon) doet. Door op een knopje te drukken, warmt de vloeistof op waarna je aan de sigaret kunt trekken. Bij Dampshop in de Nieuwstraat hebben ze meer dan 300 smaken waaronder fruitsmaken, koffiesmaken en traditionele tabak tot zelfs Red Bull-smaak die je gratis ter plaatse kan proeven. Bij Vaporshop op de Diestseweg kan je ook exclusieve en verassende smaken zoals pizza- of taartsmaak vinden. Beide winkels staan je graag te woord, laten je testen en helpen je op weg. Aan jou om daarna te experimenteren en jouw favoriete smaak te vinden.

Stoppen met roken

De winkels in Geel zijn populair. Veel rokers maken de overstap uit gezondheidsoverwegingen, en soms zelf op doktersadvies. Er zijn liquids met tabakssmaak die nicotine bevatten, de hoeveelheid nicotine kan je kiezen. E-sigaretten zijn ook een stuk goedkoper dan gewone sigaretten dus ook je portemonnee wordt er beter van.

Booming business

E-sigaretten zijn een echte hype. Het fenomeen komt overgewaaid vanuit Amerika, waar mensen samenkomen om samen te roken in communities. Dat je steeds meer dampwinkels in onze winkelstraten tegenkomt heeft ook te maken met de nieuwe wetgeving die vanaf 17 januari van kracht gaat. Hoewel e-sigaretten minder kankerverwekkende stoffen bevatten dan de traditionele variant, is er geen eensgezindheid over de effecten op de gezondheid. Daarom heeft minister van volksgezondheid De Block toch beslist strengere regels op te leggen.O.a. de onlineverkoop van de sigaretten wordt hierdoor verboden.

Adressen

Dampshop, Nieuwstraat 16, 2440 Geel

Vaporshop, Diestseweg 39, 2440 Geel