E-bike Center in de Geelse Nieuwstraat

U bent hier

Wie recent in de Nieuwstraat wandelde, is de bedrijvigheid ten hoogte van het oude Pedico-pand vast opgevallen. Met man en macht heeft Fietsen Wildiers de winkel omgetoverd tot een referentiecentrum voor elektrische fietsen in de Kempen. Met een zeer ruim en kwalitatief aanbod wil Wildiers de Gelenaar nog meer warm maken om op de (elektrische) fiets te stappen.

Fietsen Wildiers wil Kempenaar meer doen fietsen

Fietsen Wildiers is een familiebedrijf – oorspronkelijk uit Kapellen - dat al 80 jaar fietsen verkoopt. De laatste jaren is de perceptie rond mobiliteit sterk veranderd. We staan met z’n allen meer in de file en dat doet mensen in centrumgebieden weer kiezen voor de fiets. Zet daar een sterker ecologisch bewustzijn naast en je begrijpt waarom een fietsfamilie als Wildiers kiest voor schaal- en regiovergroting voor e-bikes.

Atelier voor iedereen

Vorig jaar opende Wildiers al een tweede vestiging in Zwijndrecht. Nu volgt dus Geel en de volgende vlag werd ook al in de grond geslagen: binnenkort werken ze aan een vestiging in Hasselt.

Het oog van Wildiers viel op het oude pand van Pedico. Door de grote ruimte én de handige kelder was er voldoende ruimte voor het assortiment. Maar ook voor het bijhorende fietsenatelier heeft deze ruimte een troef: langs Pallo is het atelier langs de achterzijde bereikbaar. Zo kunnen mensen hun fietsen makkelijk binnenbrengen om het nodige onderhoud te laten uitvoeren. In het atelier is overigens iedereen welkom om zijn fiets te laten herstellen.

Booming business

Kris Voet, manager van de vestiging in Geel, ziet nog veel groeimarkt voor e-bikes in Geel: “Mensen krijgen vaker een mobiliteitsbudget van hun werkgever. Zo is het interessanter om een bedrijfswagen te laten voor wat hij is en voor de fiets te kiezen. Meer en meer gezinnen in de stad vervangen hun tweede auto door een fiets.” In steden zoals Antwerpen en Amsterdam zijn fietsen al jaren booming business. Je vindt er fietsenwinkels in de hippe buurten, naast de designmeubelzaak en de koffiebar. Iedereen wil ook fit en gezond blijven en er goed uitzien. Fietsen past perfect in dit plaatje.

Kwalitatief en duurzaam assortiment

70% van de fietsen in het aanbod van Wildiers zal elektrisch zijn. Dit is een duidelijk statement over hoe Wildiers fietsen in de toekomst ziet. Het team kiest vooral voor degelijke merken, die bijna allemaal afgewerkt zijn met een Bosch-motor. Dit onderstreept de kwaliteit die Wildiers wil aanbieden. Bovendien willen ze geen rechtstreekse concurrentie aangaan met de traditionele fietsenwinkels, die er – veeleer buiten het centrum  - nog zijn. In de toonzaal zal je voornamelijk alle types van e-bikes kunnen ontdekken. Dankzij de demofietsen kan je echt uitproberen wat voor jou het beste past.

Toch komen er ook gewone fietsen, zoals die van het merk Cortina. Dit is een mooi, hip merk dat ook voor kinderen prachtige fietsen heeft. Kies je liever voor een ander traditioneel merk, zoals Batavus of Koga Miyata? Dan kan dit wel besteld worden bij Wildiers. Op vraag kunnen er testmodellen meegebracht worden.

De winkel zal er niet uitzien als een traditionele fietsenwinkel, met de schrikbarende rijtjes fietsen die dreigen om te vallen omdat je altijd net de achterste nodig hebt. Beleving komt er centraal, met schermen, een koffiehoek en podia voor de blikvangers. De kelderruimte is ook ingericht, vooral om de kinderfietsen in onder te brengen.

Cargo- en plooifietsen

De laatste jaren zag je meer en meer bakfietsen in Geel rijden. Wildiers wil dit handige transportmiddel meer in de markt zetten en heeft de cargofiets opgenomen in zijn aanbod. Hun hoofdmerk is Riese&Muller. Voor mama’s, loodgieters, soepboeren of dierenartsen: in elke stedelijke omgeving bewijst de cargofiets zijn nut. Dankzij de elektrische ondersteuning hoef je je ook niet langer suf te stampen.

Elektrische plooifietsen zijn handig voor pendelaars. Nadat je van de trein stapt of je wagen op een randparking plaatste, kan je met je plooifiets tot je bestemming rijden. Ook elektrische mountainbikes kan je bij Wildiers ontdekken. Dit is niet per sé onsportief. Veel mensen durven niet beginnen te sporten omdat hun basisconditie het niet toelaat. Met de ondersteuning – die je systematisch afbouwt – is ook mountainbiken voor iedereen weggelegd.

Fietsen Wildiers, Nieuwstraat 88 in Geel. Open van dinsdag tot en met zaterdag.