Doorgangen parking Nieuwstraat om beurt gesloten

U bent hier

 

Update werkzaamheden

De herinrichting van de parking Nieuwstraat is volop aan de gang. De planning is zo opgesteld dat, behalve tijdens de asfalteringswerken, de helft van de parkeerplaatsen beschikbaar blijft voor het publiek. Tot 1 mei vernieuwt de aannemer het middenstuk van de parking en blijven de doorgangen aan Nieuwstraat en Kollegestraat meestal open.

Van 2 tot 10 mei is de ingang aan Kollegestraat afgesloten. De ingang aan Nieuwstraat is afgesloten van 11 tot 20 mei. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat. Tijdens de asfalteringswerken van 22 tot 25 mei is de parking volledig afgesloten. De planning van de werken kan wijzigen door slechte weersomstandigheden. 

Zorgeloos parkeren en aangenaam vertoeven

De werken kaderen in de vernieuwigsplannen voor parking Nieuwstraat, waarin zowel automobilisten, trage weggebruikers als groenliefhebbers aan hun trekken komen. Zowel de ondergrond van de centrumparking als de ruimte rond het brouwhuis wordt/werd onder handen genomen. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. De stroken tussen en rond de parkeerplaatsen krijgen een groene opvulling.

De trage weg die aan Nieuwstraat begint en richting Kollegestraat loopt, blijft behouden. Aan deze trage weg komt een vertakking naar het brouwhuis met een verhoging. De verhoging is veiliger voor de trage weggebruikers en werkt verkeersremmend. Ook de doorgang naar de Postpaddekes blijft. Van het brouwhuis naar de Postpaddekes kan je veilig wandelen en fietsen over een nieuwe trage weg. Aan het brouwhuis parkeer je je fiets in een nieuwe fietsenstalling. Om plassen te vermijden, legt de stad tevens riolering aan.

(foto Stad Geel)