De Zwemshop krijgt jonge nieuwe uitbaters

U bent hier

Tot voor kort vond je Linda Noels achter de toonbank van De Zwemshop in Geel, maar in september namen broers Ruben en Brecht Carchon de zaak over. Ze zijn slechts 22 en 19 jaar oud, maar zijn helemaal thuis in de wereld van de zwemsport. Ruben vertelt: “Brecht zwemt competitie op hoog niveau en ikzelf geef training aan competitiezwemmers. We hebben over de jaren heen heel wat expertise uitgebouwd in de zwemwereld en kunnen mensen daarom uit eigen ervaring advies geven.”

Jonge ondernemers

Ruben, die net afgestudeerd is in bedrijfsmanagement – KMO en ondernemen, droomde er al een tijdje van om een zaak te starten. Toen hij voor zijn eindwerk bij Linda Noels terechtkwam, ging de bal aan het rollen. “Linda vertelde me dat ze stilletjes aan met pensioen wou gaan en vroeg of ik De Zwemshop niet wou overnemen. Ik was net afgestudeerd en het was niet mijn ambitie om direct iets te beginnen, maar na dit met mijn broer te hebben besproken, kwamen we tot de conclusie dat dit een kans was die we niet konden laten schieten.”

De broers besloten de zaak samen over te nemen. “We zijn zeer ambitieus en zijn ervan overtuigd dat we, dankzij onze ervaring in de zwemwereld, onze klanten goed gaan kunnen verder helpen”, vertelt Ruben enthousiast.

Gespecialiseerde Speedo winkel

De Zwemshop specialiseert zich in Speedo-producten - je vindt er het volledige gamma, van wedstrijdpakken tot zwembrillen. “We hebben in de winkel een breed assortiment met een grote hoeveelheid stock. Wedstrijdpakken is onze specialiteit, deze zijn in alle kleuren en maten beschikbaar. Iedereen die zwemt kan echter bij ons terecht – niet enkel competitiezwemmers – we verkopen alles wat een zwemmer nodig kan hebben.”

Ben je lid van een zwemclub? Dan heb je bij De Zwemshop recht op een mooie korting. Ook staan de broers regelmatig met een pop-up standje op zwemkampioenschappen en -wedstrijden in Vlaanderen.

Ondernemen in Geel

Ruben en Brecht zijn afkomstig uit Betekom in Vlaams-Brabant. “We komen zelf niet uit Geel, maar zijn aangenaam verrast met wat deze stad te bieden heeft. Er worden veel leuke evenementen georganiseerd, de stad leeft en de winkel is goed bereikbaar. Dat zijn allemaal mooie troeven.”

 

Openingsuren:

Maandag: Gesloten
Dinsdag:  10u – 18u
Woensdag:  10u – 18u
Donderdag: 10u – 18u
Vrijdag: 10u – 18u
Zaterdag: 10u – 17u
Zondag:  Gesloten

Zwemshop: Pas 15, Geel
Tel.: 014 58 77 77
Website: https://zwemshopgeel.be/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063671601361