De Sint komt naar Geel!

U bent hier

Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas naar Geel Centrum! De Sint zal om 13u45 aankomen aan het station van Geel. Van daaruit vertrekt hij, onder begeleiding van de Bellemannen, met de koets naar de Markt voor een spetterend feest met de Knetter Kidsband.

Kleurtekening

Wil je Sinterklaas verrassen met een mooie kleurtekening? In de loop van november kregen alle kindjes in de Geelse kleuter- en lagere scholen een kleurprent! Heb je geen kleurprent ontvangen? Geen nood! Je kan de prent ook online downloaden en thuis printen. Klik hier.

Wedstrijd: zoek de winkelpietjes!

In de etalages van verschillende Geelse centrumhandelaars zitten 20 zwarte pieten met een letter verstopt. Kan jij ze allemaal vinden? Opgelet, want er zijn ook enkele foppieten zonder letter! Vind ze allemaal en vorm de titel van een bekend Sinterklaasliedje. Heb je alle letters gevonden? Vul de oplossing in op je papier. Vergeet ook niet om je gegevens in te vullen. Geef de tekening voor 8 december 2019 af bij Toerisme Geel op de Markt en maak kans op een leuke prijs! Download hier het plannetje van de zoektocht.

Benieuwd naar wat je kan winnen? In de prijzenpot zitten onder andere een Belgian/Italian/Sweet Party bij Superjump voor 8 kids (all-in), een privézwemfeestje in het stedelijke zwembad en tal van kleinere prijzen! Waag je kans!

Sinterklaas pakjeshuis

Droom jij er ook van om hulpknecht van Sinterklaas te worden? Het kan! Gelijktijdig met de aankomst van de Sint, openen de zwarte pieten in de Stationsstraat 58, opnieuw de deuren van het sinterklaas pakjeshuis voor kinderen tot 12 jaar.

In het pakjeshuis verzamelen de zwarte pieten een heleboel pakjes die op 6 december verdeeld moeten worden. Wil jij graag een handje toesteken bij deze loodzware karwei? Kom dan op zaterdag 23 november, zondag 24 november, woensdag 27 november, zaterdag 30 november of zondag 1 december tussen 13u30 en 17u30 naar het pakjeshuis. Voer samen met de zwarte pieten enkele opdrachten uit (dansen, zingen, pakjes dragen en inpakken, etc.) en behaal je diploma van hulpknecht van de Sint. De mama’s en papa’s kunnen genieten van een heerlijk drankje in het pop-up Sintcafé.

Sintmusical ‘De Sintfabriek’

Wil je genieten van een meeslepend Sintverhaal? Kom dan naar Sinterklaasmusical ‘De Sintfabriek’! Deze interactieve musical neemt je mee op een spannend avontuur voor jong en oud, maar vooral voor de “bewaarders van het geheim” natuurlijk.

“Er is vannacht opnieuw ingebroken in de Sintfabriek. Het is al de derde inbraak in twee weken tijd. Communicatiepiet liet in een persbericht weten dat het ondertussen onmogelijk wordt om de opgelopen schade tegen 6 december in te halen. Ze bekijken de mogelijkheden om samen te werken met de Kerstfabriek, maar Sinterklaas vreest dat zelfs dit niet voldoende zal zijn om pakjesavond te redden.” Wanneer Stan en Loes dit bericht op de radio horen, besluiten ze meteen in actie te schieten! Ze moeten iets doen zodat Sinterklaas tijdig alle pakjes kan afleveren. Ze gaan naar de Sintfabriek en zoeken uit wie achter de inbraken zit en waarom hij of zij het Sinterklaasfeest wil doen mislukken.”

Voorstellingen:

  • Zondag  24 november om 14u00 en 16u00
  • Vrijdag 29 november om 13u00 en 14u15
  • Zaterdag 30 november om 15u00 en 17u00
  • Zondag 1 december om 14u00 en 16u00
  • Locatie: People on Stage Theaterzaal, Stationsstraat 58, 2440 Geel

Prijs

  • 7 euro voor een ticket (vanaf 2 jaar)
  • 5 euro voor een pietendiploma
  • 10 euro voor een combiticket (ticket voor onze Sinterklaasmusical en een pietendiploma)

Meer informatie of tickets bestellen? Surf naar de website van People on Stage.

Dakeninspectie

Kunnen Sinterklaas en Slecht Weer Vandaag nog wel veilig over de daken in Geel? De inspectiepieten kwamen enkele dagen geleden alvast controleren of er niet te veel zonnepanelen liggen... Ben je benieuwd naar hoe het afloopt? Je ontdekt het op zaterdag 23 november!