De laatste weken van de zomervakantie zijn top in Geel

U bent hier

In Geel denken we nog lang niet aan het einde van de zomervakantie. Er is nog zoveel te beleven in en rond het centrum. We beginnen dit weekend met Fiesta Europa op de markt. Geel Zomert! pakt vrijdag uit met een stevig feestje met Belgische muziek in de tuin van De Bogaard.

Het laatste weekend van augustus sluit de Geelse zomerbar de zomer in stijl af met een foodtruck en dj’s. Op zondag 28 augustus is er het gratis stadsfestival Werfthouse Rock II aan café De Werft. Tot slot kan je  op woensdagavond 31 augustus voor een voorlopig laatste keer naar de streekproductenmarkt komen.

Fiesta Europa

Nood aan vakantiegevoel? Kom dan dit weekend naar de markt in Geel want dan strijkt Fiesta Europa neer op het marktplein. Tijdens deze gezellige markt verwelkomen we een veertigtal marktkramers, afkomstig uit alle hoeken van Europa. De marktkramers brengen culinaire specialiteiten uit verschillende landen en regio’s mee en bieden allerlei artisanale en bijzondere cadeaus aan zoals lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk en textiel. Dit alles wordt dan nog eens overgoten met leuke animatie voor groot en klein. Bovendien is de toegang helemaal gratis!

  • Wanneer? Vrijdag 19 augustus van 12u tot 21u, zaterdag 20 augustus van 10u tot 21u en zondag 21 augustus van 10u tot 19u.
  • Waar? Markt, Geel

Belpop op Geel Zomert!

Het gratis openluchtfestival Geel Zomert! pakt uit met The Belpop 4.  Een band die een ode brengt aan fantastische Belgische muziek. Denk aan nummers van The Scabs, The Wolfbanes of The Kids, maar ook meer moderne Belgische bands als Admiral Freebee, The Van Jets en Triggerfinger passeren op de playlist. Verwacht je aan een knallend feestje op Geel Zomert!

  • Wanneer? Vrijdag 19 augustus, vanaf 20u30 tot 23u.
  • Waar? In de tuin van Jeugdcentrum De Bogaard, Diestseweg 135

Zomerbar sluit af met feest

Ben je deze zomer nog niet in de Geelse zomerbar in de tuin van café De Castaar geweest? Dan is dit je laatste kans! De zomerbar sluit dit weekend de deuren en dat doen ze met een knaller van formaat. Het hele weekend zorgt Biohaasje met zijn foodtruck voor lekker biologisch eten, er is een springkasteel voor de kleine en grote kindjes en een het kruim van de Geelse dj-scene komt plaatjes draaien.

  • Wanneer? Vrijdag 26 augustus vanaf 18, Zaterdag 27 augustus vanaf 12u, en zondag 28 augustus vanaf 12u.
  • Waar? Tuin Café De Castaar, Lebonstraat 43, Geel

Gratis stadsfestival Werfthouse Rock II

In en rond café de Werft kan je de laatste zondag van augustus naar een knallend stadsfestival met barbecue. Er zijn de hele dag door optredens van o.a.  HiHo's, Frank Ermgodts,  Barbara Dex,  Chris Thomson & band en Moodcollector.  Breng zeker ook de kinderen mee, zij amuseren zich de hele dag op de springkastelen en met de vele kinderanimatie zoals kindergrime, clowns en eendjes vissen.

  • Wanneer? Zondag 28 augustus, vanaf 15u
  • Waar? In en rond café De Werft

Streekproducten- en ambachtenmarkt 

Op woensdagavond 31 augustus sluit je de zomervakantie af op de voorlopig laatste streeksproductenmarkt. Kuier langs de vele kraampjes met producten uit onze regio. Je proeft er Kempische streekbiertjes, kazen, jenever, brood, ijsjes, advocaat, honing,...  Verschillende standhouders geven ook demonstraties van de ambacht die ze beheersen zoals mandenvlechten, houtdraaien,... 

  • Wanneer? Woensdag 31 augustus van 18u tot 22u
  • Waar? Marktplein, Geel