De fiets centraal tijdens de streekproducten- en ambachtenmarkt op 28 juni

U bent hier

foto: Kristof Donné

Woensdag 28 juni vindt de tweede streekproducten- en ambachtenmarkt van 2017 plaats op de Geelse Markt. Maar liefst 45 standhouders (= een record) stellen er van 18u tot 22u hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door dweilorkest Just for Fun. Maar er is meer …

Lancering Ecofietsroute

Tijdens de streekproductenmarkt van woensdag lanceren stad Geel en gemeente Kasterlee de nieuwe Ecofietsroute i.s.m. de provincie Antwerpen. Deze nieuwe fietsgids leidt je langs vele handelaars in Geel en Kasterlee die op één of andere manier met duurzaamheid of eerlijke handel bezig zijn.

Om deze lancering te vieren, kan je op de Markt terecht voor een heus fietsfestijn. Daarom roepen we iedereen op om - indien mogelijk - met de fiets te komen!

Fietsverwennerij:

  • Laat je fiets gratis labelen tegen diefstal
  • Gratis herstellingen van kleine fietsmankementen
  • Je ontvangt gratis de nieuwe fietsgids ‘Ecofietsroute’
  • Je kan met vragen terecht bij de infostand fietsersbond en toerisme Geel en Kasterlee
  • Zin in een fair trade drankje en/of snoep? Bezoek dan de stand van Oxfam Wereldwinkel.

Neem je deel aan de gratis tombola, dan maak je bovendien kans op een dames- of herenfiets, gemaakt door het OPZ-fietsenaelier. De tweede en derde prijs is een geschenkmand van Oxfam Wereldwinkel. Dankzij de vele troostprijzen gaat niemand met lege handen naar huis.

En jij, fiets jij mee op woensdag 28 juni?

Naast fietsverwennerij, mag je je verwachten aan diverse lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers en landbouwers. Proef verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit. Ook een houtdraaier en enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrei en andere afgeleide honingproducten. Je maakt kennis met glaskunst, juwelen, breigaren én je ziet een mandenvlechter en stoelenvlechter aan het werk. 

Tot woensdag op de streekproducten- en ambachtenmarkt!