Da Corrado: eerlijke keuken met familiale insteek

U bent hier

Een mooie doorstart, zo kan je het verhaal van Da Corrado gerust noemen. In het voorjaar van 2019 werd het restaurant - toen gelegen op de hoek van de Stationsstraat en de Lebonstraat - getroffen door een zware brand. Inmiddels heropende het restaurant op een nieuwe locatie. Giancarlo Meo en Céline Persoons legden hun ziel in de nieuwe Da Corrado in de Peperstraat.

Familie Meo voelt zich al thuis in de Peperstraat

De nieuwe locatie doet zeker een belletje rinkelen. Voorheen waren De Geele Peper en De Malle Kok er gevestigd, maar het restaurant stond al een tijdje te wachten op een passende invulling. En die is er gekomen met Da Corrado.  Het aan de gevelzijde knus ogende gebouw is verrassend ruim aan de binnenkant en ademt een rustige en aangename culinaire sfeer. Meer dan aan te raden voor een avondje gezellig tafelen of een lekkere lunch overdag.

Eerlijke keuken met pizza op steen

De kaart is herkenbaar voor de vaste klanten, die de weg naar de Peperstraat inmiddels gevonden hebben. "Onze kaart werd licht gewijzigd maar de visie is wel dezelfde als vroeger", vertelt Giancarlo. "We hebben een eerlijke, verse keuken met seizoensgebonden gerechten en aandacht voor lokale producten.  Aanraders zijn onder meer de vers bereide steak tartaar, de carpaccio en de ossobuco. En ook de pizza's, die zijn écht super lekker!"

Een opvallend item in de open keuken is de bombastische pizzaoven.  "Het was een huzarenstukje om die in zijn geheel in de keuken geplaatst te krijgen", zegt Giancarlo. "Onze pizza's worden voortaan op steen gebakken en dat is niet te vergelijken met een gewone oven. Ze zijn modern belegd met verrassende combinaties, zeker de moeite om eens te komen proeven!"

Familiale sfeer

Wat meteen opvalt is de huiselijke en gemoedelijke sfeer in het restaurant. "Da Corrado is als familierestaurant altijd heel toegankelijk geweest, en dat blijft zo", meent Giancarlo. "Iedereen is hier welkom, van notaris tot fabrieksarbeider. Iedereen komt hier genieten van een lekker gerecht en proeven van de aangename sfeer. Ook kinderen zijn welkom. Elk gerecht kan op kindermaat gemaakt worden, we hebben ook een kinderhoekje geïnstalleerd."

Bar Corrado

Een extra troef is de mooie tuin achteraan het restaurant. "Dat hadden we op de vorige locatie niet, maar nu willen we die ten volle benutten", meent Giancarlo.  "In de zomer, bij warm weer, willen we die omvormen tot Bar Corrado. Een wijnbar in een zuiderse sfeer waar je lekkere hapjes en kleinere Italiaans getinte gerechten kan eten. De keuken blijft open tot 1 uur 's nachts."

Restaurant Da Corrado in de Peperstraat is van dinsdag tot en met zaterdag open voor lunch en diner. In de zomer is het restaurant ook open op zondag.

Meer info: www.dacorrado.be