Culinaire Italiaanse flair op de Markt

U bent hier

Op de hoek van de Markt en de Pas in Geel kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken hun hart ophalen in een fonkelnieuw adresje: Vivo, Gastronomia by La Ghironda. Het is de tweede zaak van eigenaars Cindy en Umberto. Mensen die vertrouwd zijn met het restaurant in Meerhout, weten dat ze ook hier gastvrijheid en kwaliteitsvolle producten mogen verwachten, op een bedje van Italiaanse flair.

Gault Milliau

Umberto en Cindy droomden al enkele jaren van een tweede zaak, die een winkel met een lunchrestaurant combineert. De bruisende Markt in Geel zou hiervoor een perfecte locatie zijn. Toen het pand van Luts Gallery beschikbaar bleek, konden de plannen uitgerold worden. Met een complete en bijzonder indrukwekkende metamorfose, toverden ze de ruimte om tot een hip en modern lunchrestaurant met vooraan de winkel.

Met 17 jaar ervaring op de teller voor La Ghironda in Meerhout, en een knappe score in de culinaire Gault Milliau gids van 13,5/20, weten Umberto en zijn echtgenote perfect hoe ze hun gasten moeten verwennen met al het lekkers dat Italië te bieden heeft. De authentieke Italiaanse keuken is eenvoudig maar stelt het product centraal.

Dankzij hun regelmatige bezoeken aan Italië en hun netwerk van leveranciers, kopen ze rechtstreeks hun producten aan in Italië. In de zaak wordt enkel met kwaliteitsproducten gewerkt. De pasta’s op de kaart maakt het team zelf, net zoals de desserts en het huisgedraaide ijs. Het team zet er gezamenlijk op in om Vivo in Gault Milliau te doen verschijnen.

Culinaire afhaalgerechten

In de winkel vind je een koeltoog met overheerlijke pasta’s en antipasti, verse vleeswaren en kazen. De traiteursgerechten zijn speciaal geselecteerd door de kok waardoor ze makkelijk op te warmen zijn. Zo kan je thuis - voor je gezin of gasten - in een wip een maaltijd van topniveau op tafel toveren. Je kan in de winkel gedroogde pasta’s, koekjes, wijnen en truffels kopen. Of wat dacht je van lekkere tapenade? Ook een aanrader zijn de geschenkmanden die samengesteld worden met allerlei Italiaanse producten.

Een blikvanger in de zaak is de wijnkamer. Hierin wordt het aanbod van kwaliteitswijnen bewaard en uitgestald. De flessen liggen gekoesterd als prinsjes te blinken in de glazen ruimte. In totaal zijn er zo’n 90 wijnen te verkrijgen, van Noord tot Zuid-Italië. Op basis van prijs-kwaliteit koos een team een heel gevarieerd gamma, met betaalbare en duurdere etiketten. Ook Italiaanse sterkedrank behoort tot het aanbod van Vivo.

Valentijn

Met Valentijn willen Umberto en Cindy een uniek aanbod doen. Je kan er dan een lunch- of dinermand bestellen, met voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, wijn en water. Zo kan je je geliefde thuis verrassen met een topmaaltijd. Romantiek verzekerd!

Strak maar warm modern

De tafels in de achterliggende zaal zijn allen strak modern, maar gezellig aangekleed, met een zacht vachtje op de stoelen, sfeervolle kaarsjes en subliem bestek en servies. Hier kan je in stijl je lunchpartner uitnodigen om samen te genieten van de gastvrijheid en gastronomie van Vivo. Op de kaart staan lekkere voorgerechten om te starten, maar ook een antipastischotel voor twee om te delen. Daarnaast vind je een tiental verse pasta’s en een klein aanbod van vlees- en visgerechten. Ook hier staat het kwaliteitsproduct centraal. Het team informeert je graag naar eventueel bijpassende wijnen.

In de zomer zal er een terras bijgebouwd worden waar zo’n 25 mensen kunnen plaatsnemen.

Feestjes

De traiteursdienst van Vivo by La Ghironda staat ook graag tot uw dienst bij feestjes op locatie. Je kan een heerlijk menu samenstellen, met een aperitief met hapjes of antipasti, een lekker pastabuffet. Zo kan je samen met je gasten gastronomisch tafelen bij u thuis of op een andere locatie. Ook in de zaak is het mogelijk om feestjes tot 30 personen te organiseren. Het team staat je graag bij met informatie.

Vivo by La Ghironda, Markt 71, Geel.

Open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11u tot 18u en op zaterdag en zondag van 11u tot 17u. Sluitingsdag is woensdag.