Cocoon2440: Co-working en co-creatieruimte voor jonge ondernemers

U bent hier

 

Een huis waar jongeren naar hartenlust kunnen experimenteren met techniek en ondernemerschap: daarvoor staat Cocoon2440. KULeuven wil in deze co-working en co-creatieplek een forum bieden aan jongeren. Dankzij de gunstige ligging van het pand, aan de Stationsstraat in Geel, treden studenten met hun ideeën buiten de campus en kunnen ze alles rechtstreeks tonen aan een ruimer publiek.

De Leuvense universiteit werkte al een tijdje samen in Geel met de stad, het jeugdhuis en Thomas More in een EFRO-project rond ondernemerschap bij jongeren. Vanuit de inzichten bleek het een goed idee te zijn om jongeren de ruimte te geven voor experiment.

Nieuwe gerechtjes in pop-up

Cocoon2440 is ingericht als uiterst veelzijdige ruimte. De grote etalage, tafels en stoelen bieden de mogelijkheid om een pop-up te starten. Er is ook een ingerichte professionele keuken voor studenten Voeding, waar ze nieuwe producten kunnen ontwikkelen. In vergader- en laboruimte staan allerlei materialen ter beschikking om technologische projecten uit te werken, zoals een 3D-printer, soldeermateriaal en elektronicamateriaal. Het labo is complementair aan het FabLab van Sint-Jozef van Kogeka.

Technologie, innovatie en ondernemerschap

Bij Cocoon2440 kunnen studenten de ruimtes zelf reserveren in een online agenda. Er is een fulltime coördinator aanwezig om studenten bij te staan met hun projecten, bachelor- of masterproeven. Ook middelbare schoolstudenten STEM en hun leerkrachten kunnen in Cocoon2440 aan de slag gaan. Zo wil KULeuven hier een project rond Drone-technologie opstarten om specifiek deze doelgroep aan te spreken.

Uitvinders gezocht!

Bij Cocoon2440 is iedereen welkom om eens binnen te wandelen. In de toekomst zullen er ook sessies georganiseerd worden rond sociale thema’s of ondernemerschap. Misschien heeft iemand wel een idee dat hij eens wil realiseren? Kaart het hier aan, en misschien kan er een groep studenten jouw uitvinding vorm geven. Er kunnen ook linken gelegd worden tussen ondernemers en studenten. De mogelijkheden zijn legio!

Opening op vrijdag 5 oktober

Op vrijdag 5 oktober 2018 opent Cocoon2440 zijn deuren voor het grote publiek. Iedereen is welkom om te komen proeven van techniek en ondernemerschap. Er zal o.a. een demo zijn met 3D-printing. Van 14u tot 20u kan je er terecht voor een hapje, een drankje en vast ook een inspirerende babbel!

Cocoon2440, Stationsstraat 24, 2440 Geel