Café Pastis tapt bier uit CO2-loze biertank

U bent hier

 

Gelenaar opent bruine kroeg op de Diestseweg

Wie graag de bruine kroegen afschuimt, moet zeker eens een bezoekje brengen aan Café Pastis. Op woensdag 15 juni opende de zaak de deuren op de Diestseweg. Opvallend: zaakvoerder en Gelenaar Geert Vancraybex maakt geen gebruik van vaten, maar tapt zijn bier uit een biertank, ideaal voor fans van een heerlijke, zachte pint.

“De horecasector is al ruim twintig jaar mijn dada”, vertelt eigenaar Geert Vancraybex. “Zo heb ik 15 jaar als vertegenwoordiger van een brouwerij gewerkt en vervolgens een aantal jaar bij een bier- en wijnhandelaar. Aangezien ik zelf geboren en getogen ben in Geel en al geruime tijd een droom koester om een gezellig volkscafé in de buurt te openen, viel mijn oog al snel op dit pand.”

Café Pastis

Geert Vancraybex gaf zijn zaak de naam Café Pastis en ook dat bleek een doordachte keuze. “Al van kindsbeen af ga ik jaarlijks op vakantie naar de Provence. Die jaarlijkse tripjes hebben mij naast een liefde voor de regio ook een favoriet Frans drankje opgeleverd, genaamd Pastis. Aangezien het pand op de Diestseweg ideaal gelegen is en het bij goed weer van ’s morgens tot ’s avonds heerlijk vertoeven is op het zonneterras, was de keuze voor Café Pastis al snel gemaakt. Bedoeling is om de sfeer van de Provence een beetje over te brengen naar Geel en dat zowel op ons terras als binnen in de zaak. Het interieur kreeg een vintage, gezellige uitstraling.”

Tankbier

Café Pastis onderscheidt zich van andere horecazaken, doordat het gebruikmaakt van tankbier. “In heel wat zaken zie je vandaag de dag het aantal alcoholische drankspecialiteiten toenemen, terwijl de nadruk op pils daalt. Bij Café Pastis willen we deze trend wat omgooien. In tegenstelling tot andere Geelse zaken, maken we geen gebruik van vaten, maar wordt ons bier getapt uit een tankbierinstallatie. Het voordeel van dergelijk systeem is dat er geen CO2 aan toegevoegd moet worden. Het bier kan dus niet over satureren, waardoor het een veel zachtere, meer kwalitatieve smaak heeft. Daarnaast is het ook veel minder belastend voor het milieu en moet er niet meer gesleurd worden met vaten. Het bier – zowel grote als kleinere volumes - wordt door de brouwerijen rechtstreeks geleverd met biertrucks die met een slang aangesloten worden op de biertank.”

Hapjeskaart

Naast bier en non-alcoholische dranken beschikt de bruine kroeg op de Diestseweg ook over verschillende huis- en suggestiewijnen. “Bedoeling is om in de toekomst een hapjeskaart te lanceren met passende borrelhapjes bij de verschillende bier- en wijnsoorten. Dit kan bijvoorbeeld een stukje gerijpte ham zijn of een artisanale boulet met een sausje. Het is niet de bedoeling om uitgebreide snacks of diners te serveren, daarvoor zijn er voldoende zaken gevestigd op de Markt. Jong of oud, bij ons is iedereen van harte welkom voor een heerlijk drankje en gezellig praatje”, besluit Geert Vancraybex. Café Pastis is door de week geopend tot 24u. In het weekend sluiten de deuren om 01u.

Breng een bezoekje aan Café Pastis, Diestseweg 2 te Geel.