Braderij 2018: vijf dagen lang shoppen en genieten in Geel

U bent hier

Het is al sinds mensenheugenis de voorbode van de zomer en het ideale excuus om examenstress te verdrijven: de Braderij in Geel Centrum.  Van 20 tot en met 23 juni zetten de centrumhandelaars met plezier hun kraampjes op, zodat shoppers hun slag kunnen slaan. Maar ook op zondag 24 juni zijn de winkels geopend tijdens Summer Shopping. Hou je meer van muziek? Check! Liever dansen? Check! Aperitieven? Check! Voetbal op groot scherm! Check, zeg ik! Of clowns en entertainment voor de kinderen? Geel biedt het allemaal aan tijdens de vijfdaagse braderij. Komt dat zien!

Springkastelenfestival, openluchtparty en superkoopjes

Koopjes jagen

De Geelse Braderij start op woensdag 20 juni. Traditiegetrouw zetten de handelaars van Geel Centrum hun kraampjes op straat om – al voor de soldenperiode - koopjes met stevige kortingen aan te bieden. Het is het ideale moment om toffe stuks op de kop te tikken tegen onklopbare prijzen. De Nieuwstraat, Pas en Markt zijn volledig autovrij, waardoor je gezellig kan wandelen en genieten van de drukte en de animatie.

Ook jonge ondernemers van buiten de centrumstraten vinden hun weg naar de braderij.  Er staan enkele  vernieuwende concepten zoals Isomooi.be, met unieke creaties in piepschuim, en Het Wellnesshuis, met hottubbs en streekbieren.    

Randanimatie

De braderij, die is er voor iedereen! Vanuit dit oogpunt heeft Geel Centrum allerlei animatie georganiseerd, zodat werkelijk elke bezoeker zijn hart kan ophalen tijdens deze vijfdaagse. Geel is de place-to-be!

De lollige clowns Huzzy en Kiko maken de kinderen blij met hun fratsen en ballonnen. Eenhoorns, voetbalhoeden of vijfkoppige draken? Voor elke fantasie draait Huzzy een kunstwerk in elkaar. Op woensdag en zondag is er livemuziek op de Pas en in de Nieuwstraat, met coverbands Tinzen en No Sweat. De dansers van de Geelse dansschool Studio Danza tonen hun kunsten op de Markt, op woensdag om 18u00.

Het is geen volksfeest als de fanfare niet uitrukt. Daarom komen de Zammelse Flierenfluiters de Braderij van een vrolijke kadans voorzien. Ze zullen door de centrumstraten stappen en de Geelse atmosfeer met feestklanken vullen.

Dit is slechts een kleine greep uit het volledige aanbod straatanimatie.

Collectief aperitief met Apérotime

Op vrijdag 22 juni van je vanaf 17u00 een lekker aperitiefje drinken op de Markt in Geel. Vlak voor de zomervakantie is dit het ideale moment om samen met collega’s en vrienden de zomer in te luiden. Deze gratis afterwork party voorziet in toffe dansmuziek. De Geelse Markt krijgt een tropische make-over met lampjes, planten, foodtrucks en heerlijke cocktails. Dit is niet te missen!

Voetbal=Feest met Geel Bruist!

Op zaterdag 23 juni vanaf 13u00 zorgt het groot scherm op de Markt voor alle animatie die een Belg op dat ogenblik nodig heeft: de tweede match van onze Rode Duivels op het WK in Rusland, tegen Tunesië. Na de klinkende overwinning (voor zover we die kunnen voorspellen) trakteert de dienst Toerisme en Stadsanimatie op een gratis afterparty op de Markt: Geel Bruist! Vanaf 18u start de Geelse DJ Torrie zijn set. DJ Ward neemt om 20u over. Discobar Galaxie bedient de knoppen vanaf 22u00 en afsluiten gebeurd door DJ F.R.A.N.K tot 01u30. Het belooft een bruisende avond te worden!

Geel Springt!

Om het Braderijfeest compleet te maken, krijgen de kinderen op zondag de Markt ter beschikking om zich volledig uit te leven. Op zondag 24 juni is het hele plein gereserveerd voor een heus springkastelenfestival. Wie even terug met zijn voeten op de grond wil, kan zijn rijkunsten tonen op de gekke fietskes of de go-carts. Het kan en mag allemaal tijdens Geel Springt!

Braderij in Geel Centrum, van woensdag 20 tot zaterdag 23 juni. Open van 10 - 21u. Op zondag is het Summer Shopping, en zijn de winkels extra open van 11u tot 21u. Tijdens de braderij kan je gratis bovengronds parkeren. Kijk op www.geelcentrum.be het ruime aanbod van centrumparkings, vlak bij de Geelse winkels.