Alinea: Good Design uit Geel Centrum

U bent hier

Afgelopen jaar won interieurarchitect Leo Aerts, oprichter van Interieurarchitectenbedrijf Alinea uit Geel met één van zijn creaties zijn zevende Good Design Award. Deze worden jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum uit de VS.

Good Design Award 2017

Bij elk van zijn ontwerpen staan duurzaamheid, functionaliteit en eenvoud in gebruik centraal. Vaak ontstaan ontwerpideeën dan ook vanuit toevalligheden uit het dagelijkse leven. Zo is Angelo Totem (de winnende creatie) een stapeling van 4 onderdelen in verschillende materialen. Met deze 4 onderdelen kan je zelf combinaties maken en zo een bloemenvaas, fruitschaal, taartschotel of kaasplank creëren die makkelijk zijn plaats verdient op tafel of het aanrecht. Leo doet regelmatig mee aan internationale wedstrijden en dit werd meermaals bekroond met een award, waar we in Geel best trots op mogen zijn!

Leo’s werk als interieurarchitect is plaatselijk in tegenstelling tot zijn werk als ontwerper. Zijn ontwerpen gaan meteen Europees of zelfs wereldwijd. Leo is met zijn ontwerpen in alle markten thuis. Gaande van een armband of das tot een vitrinekast en tafel. Zijn stijl bestaat uit een uitgepuurd lijnenspel en elke eliminatie van het overbodige.
 

Project Alinea Rood

Alinea ziet bovendien een verdere toekomst in Geel en plant een groots project. Binnenkort zal het huidige gebouw namelijk plaatsmaken voor een splinternieuwe showroom en 3 ruime duurzame appartementen die vernieuwing in de Stationsstraat zullen brengen.

Dit project is een voorbeeld van Value Added Architecture. De appartementswoningen zijn Bijna-Energieneutraal. Met respect voor de omgeving biedt dit ontwerp de nodige levenskwaliteit voor de toekomst. Zo zullen er windmolens op het dak worden geplaatst om in eigen energie te voorzien en is er een optimale lichtinval door grote glazen wanden. De verticale groene wand op het terras zorgt voor een natuurlijke koeling op warme zomerdagen en je auto heeft een parkeerplaats op je eigen verdieping. Verder wordt er zowel binnen als buiten een akoestisch plafond voorzien om geluidshinder te vermijden en een zo aangenaam mogelijke sfeer te creëren.

Word jij straks de trotse eigenaar van 1 van deze 3 ruime appartementen van de toekomst? Voor meer informatie contacteer Alinea (info@alinea.be, 014 58 65 69) of spring eens binnen in de Stationsstraat 169 in Geel. Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 13u tot 18u, zaterdag van 10u tot 17u. Gesloten op zondag en maandag.