7 Geelse uittips voor de kerstperiode

U bent hier

 

Het eindejaar staat weer voor de deur! De tijd van kerstmarkten, glühweinuitgebreide diners, nieuwjaarsbrieven en kerstshoppen is weer aangebroken. Is jouw pakjesvoorraad al aangelegd? Ben je nog op zoek naar de ideale eindejaarsoutfit? Of wens je hulp in je zoektocht naar enkele leuke kerstuitstapjes? Speciaal voor jou zetten we alvast 7 leuke uittips voor de kerstperiode op een rij.

1. Koopzondagen eindejaar

De laatste weken voor kerst kan je in Geel Centrum extra sfeervol winkelen, met overal toepasselijke muziek en feeërieke kerstversiering. Geen tijd door de week of op zaterdag? Geen probleem! Zondag 11 en 18 december zijn het koopzondagen in Geel Centrum. De handelaars openen hun deuren van 13 tot 18u. Ben je eventjes moe gewinkeld? Kom gezellig tot rust in één van onze Geelse horecazaken, terwijl je geniet van een heerlijk hapje en/of drankje. 

​2. Photobomb je eigen kerstkaart

Elk jaar een originele kerstkaart versturen, het is geen makkelijke opgave. Graag een beetje hulp? Kom op zondag 11 december tussen 13u30 en 16u30 naar de kerststal op de Markt om een originele kerstfoto in een uniek decor te laten nemen. Achteraf kan je je foto downloaden met een originele kader en versturen naar al je vrienden en familie!

3. Kerstmarkt

Op zaterdag 17 december (14u-23u) en zondag 18 december (14u-19u) is het weer gezelligheid troef in ons stadscentrum tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Lokale verenigingen serveren je lekkere hapjes en drankjes in een honderdtal prachtig uitgebate kraampjes. Ook voor de allerkleinsten is het dolle pret. Zij hebben kans om de Kerstman of Anna, Elsa en Olaf te ontmoeten. 

4. Kerstmusical "De Klokgeesten"

Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je in Geel naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel in De Waai. Voor de kerstmusical “De Klokgeesten” wordt ook dit jaar weer beroep gedaan op de Geelse regisseur Ief Dams. In het door Ief geschreven verhaal staat de jonge David en de zoektocht naar zijn ouders centraal. Zal David hen met de hulp van de Klokgeesten kunnen terugvinden? Niet minder dan 250 acteurs, figuranten en dansers brengen voor jullie een wervelende voorstelling vol spanning en emoties. Een krachtige feel good injectie richting kerst maar ook met een link naar de Geelse geschiedenis. Kaarten verkrijgbaar bij Toerisme Geel.

5. Tractor Kerstrun

Op zaterdag 17 december gaat de 9de Tractor Kerstrun door in en rond Geel: een optocht van met kerstlichtjes versierde tractoren. De optocht start naar goede gewoonte aan de feestzaal in Geel Elsum om 19u00 en zal ongeveer 2,5 uur duren. Nieuw dit jaar is de doortocht langs de Markt in Geel. Hierdoor passeert de Tractor Kerstrun niet enkel langs de kerstmarkt in Larum, maar ook voor het eerst langs de kerstmarkt in Geel Centrum. Om 21u30 worden de tractoren terug verwacht aan de feestzaal in Elsum, gevolgd door een gratis optreden van de Shy Guys omstreeks 22.00h. 

6. Beklimming toren St.-Amandskerk

Wil je de kerstmarkt eens van een andere kant bekijken? Wat denk je van de bovenkant? Tijdens de kerstmarkt krijg je de kans om de toren van de Sint-Amandskerk te beklimmen. Vanop de toren van bijna 60 meter heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de kerstkraampjes, maar over heel Geel. Onderweg naar boven vertelt een gids je over de geschiedenis van deze majestueuze kerk. 

7. Tentoonstelling miniatuur kerststallen

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie miniatuur kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. Deze keer hebben de stalletjes een onderkomen gevonden in een leegstand handelspand op Markt 33. Je kan de collectie gratis komen bewonderen van vrijdag 16 december tot en met woensdag 28 december én dat telkens tussen 12u en 20u. (uitg. 24 + 25 december: 11u - 17u)

Cadeautip: Eventjes geen inspiratie? Geef een cadeaubon van Geel Centrum cadeau. Deze kan je verkrijgen bij Dienst Toerisme en 24/7 via een automaat aan de ingang van het stadhuis. De digitale bons hebben het formaat van een bankkaart en zijn verkrijgbaar in drie prijscategorieën: 10, 20 en 50 euro. Succes verzekerd!

Sfeervol kerstshoppen en genieten tijdens de gezelligste periode van het jaar doe je in Geel, het hartje van de Kempen.

De Geelse Centrumhandelaars wensen je alvast prettige kerstdagen én een schitterend 2017!