280 Geelse kinderen helpen Sinterklaas

U bent hier

Het pakjeshuis was een groot succes. 280 Geelse kinderen kwamen langs. Hun ouders konden gezellig iets drinken in het pop-up café.

Sinterklaas heeft de afgelopen weken flink wat hulp gekregen van de Geelse kinderen. In het pakjeshuis, dat speciaal voor de gelegenheid opende in de Nieuwstraat, behaalden 280 kinderen hun pieten-diploma. Ze moesten hiervoor 9 proeven afleggen, van daken lopen tot snoep strooien.

Het Geelse Pakjeshuis werd dit jaar voor het eerst geopend door People On Stage. 5 namiddagen toverden 20 vrijwilligers en pieten de oude Pedico-winkel om tot een pietenhuis vol met pakjes en snoepjes. Voor de ouders was er een pop-up café om gezellig iets te drinken terwijl de kids zich konden uitleven.

Pieten-diploma

De vijfjarige Teun behaalde zijn pietendiploma. “Het pakjeshuis was kei cool”, zegt hij. "We hebben geknipt, met pakjes en snoepjes gegooid en met speelgoed gespeeld. Ik heb ook Sinterklaas een handje gegeven en hij heeft gezegd dat ik braaf ben geweest.” 

De 5-jarige Teun behaalde zijn pietendiploma

Nieuw concept

“Behalve de kinderen, waren ook de ouders zeer enthousiast over dit nieuwe concept”, zegt initiatiefnemer Tom Vleugels van People On Stage. “Het nieuwe en originele concept in het midden van de winkelstraat sloeg aan, en we hebben nu al beslist om het volgend jaar opnieuw te doen.”

2017 wordt feestjaar

Volgend jaar is een jubileumjaar voor People On Stage, de Geelse vrijwilligersorganisatie die lokaal talent een podium biedt en workshops organiseert bestaat 10 jaar. In het najaar van 2017 zal die uitgebreid gevierd worden met als grote afsluiter een knallende show in januari 2018. Iets om naar uit te kijken!

Download jouw foto

Kinderen die een foto lieten maken in het pakjeshuis kunnen deze nog steeds downloaden via deze link.